Home

Avondklok Nederland corona

Avondklok. Op 28 april 2021 om 4.30 uur verviel de avondklok in Nederland. U heeft dus geen formulieren meer nodig. Het kabinet opent stap voor stap de samenleving met een openingsplan. Het blijft belangrijk dat u zich houdt aan de basisregels tegen de verspreiding van het coronavirus Toen de avondklok in januari werd ingevoerd, bevond de pandemie zich in een lastige fase: het aantal besmettingen liep op, Nederland had moeite het R-getal - dat meet hoeveel personen een besmet. Actuele informatie over het coronavirus COVID-19. Zoals de maatregelen tegen verspreiding van het virus Catshuisoverleg: avondklok blijft van kracht, terrassen met Pasen nog niet open. De huidige coronamaatregelen blijven voorlopig van kracht. Vanwege de hoge besmettingscijfers worden er voorlopig.

Avondklok Coronavirus COVID-19 Rijksoverheid

 1. Einde avondklok: zo stond Nederland ervoor toen die werd ingevoerd 20 april 2021 12:00 20-04-21 12:00 Laatste update: 20 april 2021 19:31 Update: 20-04-21 19:31 625 NUjij-reacties reactie
 2. The National Institute for Public Health and the Environment (RIVM) is providing advice and information on the new coronavirus. The organisation provides advice to doctors, laboratories and municipal health services (GGDs) on tackling the virus in the Netherlands. You can find detailed information on the new coronavirus on the RIVM website
 3. De invoering veroorzaakte enkele dagen grote onrust in Nederland: op meerdere locaties braken rellen uit.De avondklok zou nog tot 3 maart om 4.30 uur in werking zijn. Op 23 februari zouden de geldende corona maatregelen opnieuw worden geëvalueerd en zou ook een beslissing worden genomen over verlenging van de avondklok na 3 maart

Avondklok na drie maanden afgeschaft: effect laat zich

 1. Corona-update: avondklok en gevolgen m.b.t. nachtvissen. Vanaf zaterdag 23 januari tot 10 februari is in heel Nederland een avondklok ingesteld. Dat houdt in dat iedereen van 21:00 uur 's avonds tot 04:30 uur 's ochtends binnen moet blijven
 2. Avondklok in Nederland mag van het Gerechtshof in Den Haag. Het Gerechtshof in Den Haag heeft vrijdagochtend beslist, dat de avondklok niet op basis van de verkeerde rechtsgronden is ingevoerd. Hiermee is de uitspraak van de voorzieningenrechter van 16 februari vernietigd
 3. De coronacrisis in Nederland leidde tot grote maatschappelijke gevolgen. Onder meer alle scholen, universiteiten, bibliotheken, cafés, kapperszaken, musea, bioscopen en restaurants sloten op last van de landelijke overheid de deuren. De centrale eindexamens op alle middelbare scholen werden geschrapt. Sportwedstrijden en tal van andere evenementen werden afgelast
 4. g infected with coronavirus is falling slightly. This shows the lockdown is starting to work. Our next task is to bring about far larger and quicker reductions in daily infection rates, so that the number of.
 5. 19 januari 2021. Coronavirus. MADRID - Op dit moment wordt er niet alleen in Nederland gediscussieerd over de invoering van een avondklok die dan volgens de Nederlandse media tussen 20.00 en 4.00 uur zou moeten gelden, maar ook in Spanje wordt gediscussieerd over de avondklok om deze te vervroegen naar 20.00 uur, iets wat volgens de huidige.

Coronavirus COVID-19 Rijksoverheid

Een kwart van de Nederlanders verwacht problemen door de invoering van een avondklok, stelt Hart van Nederland op basis van onderzoek onder ruim 2500 leden van het nieuwspanel. Vooral jongeren. Door Rob Veer. 20/01/2021. De avondklok zit eraan te komen: binnen enkele dagen tot en met 9 februari 2021 moet je tussen 21:00 's avonds en 04:30 in de ochtend binnen blijven. Het betekent dat. Nederlands: Koninklijk Besluit invoering avondklok bij bestrijding van het coronavirus in Nederland. English: Royal Decree on the introduction of a curfew to combat coronavirus in the Netherlands. Français : Arrêté royal sur l'introduction d'un couvre-feu pour lutter contre le coronavirus aux Pays-Bas

Catshuisoverleg: avondklok blijft van kracht, terrassen

avondklok, dutch corona curfew 9.00 pm - 4.30 am - avondklok nederland stock illustrations Pedestrians walk past a barricaded luxury shop as retailers fear damage if riots break out in the chic shopping street PC Hooftstraat in Amsterdam on.. Zij heeft een goede kijk op hoe het in Nederland gaat met de aanpak van de Corona situatie (geen pandemie dus). In een recente video op YouTube legt zij uit dat, met het oog op Covid-19, de leugen regeert. Een leugen die om wat voor reden dan ook door Rutte c.s. in stand moet worden gehouden. Het laatste uitvloeisel daarvan is de avondklok

Naast de verlenging van de lockdown tot en met 9 februari is het goed mogelijk dat er binnenkort ook nog een avondklok wordt ingesteld. Dat betekent dat je tussen 20.00 u en 04.00 u niet de straat op mag en thuis moet blijven. Wat vinden de inwoners van Den Haag van een mogelijke avondklok? Verslaggever Pim Markering ging de straat op en zocht het uit AVONDKLOK IN NEDERLAND/NEE!/NEE!/NEE! Lezers! Wees alert! het kabinet Rutte eindelijk, na een goed begin en daarna weer halfslachtig optreden [2] besloot common sense te tonen en een harde lockdown af te kondigen [3], die voor drie weken is verlengd, tot en met 9 februari. [4] Een Goede Zaak

Corona - Tien Antwerpenaren naar de rechter tegen avondklok: Gevaarlijk precedent en tegen de grondwet Geplaatst op 01/08/2020 door lijfeigene Ik ben blijkbaar niet de enige die (samen met 230 anderen) naar de rechter stapt om onze grondwettelijke rechten en vrijheden te verdedigen

Géén #avondklok! Daar gaan we D66 aan houden! #coronadebat #corona #PVV #Wilder Avondklok is onzin 'Dodelijke hittegolven' door klimaatverandering zijn een mythe 'Fantastisch 'Haast om avondklok werd Hicham (17) mogelijk fataal' 'Mensen willen léven 'Systematisch racisme' bij Amerikaanse politie blijkt onzin Big tech-bedrijven slaan Corona-debat dood - Binnenhof Report met Wybren van Haga (FvD Een avondklok, een vliegverbod vanuit het Verenigd Koninkrijk en een quarantaineplicht voor reizigers die Nederland binnenkomen. Dat zijn de maatregelen die premier Rutte en zorgminister De Jonge. The COVID-19 pandemic in the Netherlands is part of the ongoing pandemic of coronavirus disease 2019 caused by severe acute respiratory syndrome coronavirus 2 (SARS-CoV-2).The virus was confirmed to have spread to the Netherlands on 27 February 2020, when its first COVID-19 case was confirmed in Tilburg. It involved a 56-year-old Dutchman who had arrived in the Netherlands from Italy, where. Dit bericht werd geplaatst in Nederland, Podcasts, Wetenschap en Technologie en getagged avondklok, brits coronavirus, coronavirus, Signaalwaarde door Sander van Luit MSc . Bookmark de permalink . Geef een reactie Reactie annulere

De avondklok geldt de komende weken tussen 21.00 uur en 04.30 uur, als middel tegen verspreiding van het coronavirus. 'We zijn zo op weg naar een burgeroorlog Avondklok gekkies van nedereland, corona maatregelen De premier wilde zichzelf geen cijfer geven over zijn rol in de corona-aanpak maar hij gaf De Jonge wel een 7,5 tot 8. De avondklok in Nederland moet met onmiddellijke ingang worden.

Update Coronaprotest in Nederland ontspoort: 3.600 boetes en 25 arrestaties voor negeren avondklok Jongeren staken zaterdagavond de corona-teststraat op het haventerrein in Urk in brand Het laatste nieuws, weer, verkeer uit regio Den Haag, Zoetermeer, Westland, Delft, Leiden, Alphen aan den Rijn en Gouda. Kijk al onze programma's terug en download de app Heenreis naar en via Duitsland Bent u de afgelopen 10 dagen in Nederland en geen ander risicogebied geweest? Dan moet u zich vóór vertrek registreren. Ook moet u vóór vertrek op de registratiewebsite uw (digitaal) vaccinatiebewijs, herstelbewijs of ook uw negatief testresultaat uploaden. Bij aankomst in Duitsland gaan reizigers die geen bewijs van herstel of vaccinatie kunnen overleggen in. Heenreis naar Oostenrijk Over land U kunt met uw coronabewijs (Digitaal Corona Certificaat - DCC) over land naar Oostenrijk reizen als: U 22 dagen of langer geleden uw 1e vaccinatie heeft gekregen, of; U 22 dagen of langer geleden het Janssen-vaccin heeft gekregen, of; U volledig gevaccineerd bent vanaf de dag van de 2e vaccinatie (direct geldig), of; U met een herstelbewijs kunt aantonen dat. Nederland geldt sinds dinsdag 27 juli als hoogrisicogebied (hoogincidentiegebied) voor Duitsland. Dat betekent dat bij inreizen uit Nederland in principe een test- of vaccinatiebewijs of bewijs van doorgemaakte corona-besmetting vereist is voor iedereen ouder dan 12 jaar. Ook moeten niet-gevaccineerde reizigers tien dagen in quarantaine

Avondklok - In sommige regio's (waaronder de Algarve) geldt een avondklok van 23:00 tot 05:00. Negatieve test nodig bij terugreis naar Nederland? Ja (vanaf 18 juli), negatieve PCR-test van maximaal 72 uur oud reizen als u kunt aantonen genezen te zijn of als u een negatieve PCR-test of een negatieve antigeen-test van 48 uur oud (tenzij u. Domeinnaam van corona-app werd al geregistreerd voordat we corona hadden in Nederland. 27 februari 2020 hadden we in Nederland het eerste corona geval. Staat op de website van de rijksoverheid. Het ministerie van VWS ontwikkelde de app CoronaMelder. Deze app meldt of u in de buurt bent geweest van iemand die positief is getest

Einde avondklok: zo stond Nederland ervoor toen die werd

Veel landen hebben al een avondklok om corona in te dammen. Deze noorderlingen in Europa vertellen hoe dat werkt: 'Ze roepen in de supermarkt om dat de spertijd begint' 19 januari 2021, 16:5 Terwijl de avondklok er bijna opzit in Nederland, geldt de uitgangsbeperking sinds middernacht in Duitsland. De maatregel maakt deel uit van een zogenoemde 'noodrem' waarmee de Duitse regering. Na 22 uur iedereen binnen. Avondklok is efficiënte maatregel tegen corona. Na 22 uur iedereen binnen. Hoogleraar huisartsengeneeskunde Dirk Devroey (VUB) ziet de invoering van een avondklok. Marokko kondigt avondklok af in strijd tegen coronavirus Marokko heeft een avondklok afgekondigd van 21.00 uur tot 05.00 uur. De regering hoopt met de spertijd, die dinsdag in zal gaan, de. Invoeren avondklok was toegestaan. Den Haag, 26 februari 2021. De avondklok, die op 23 januari 2021 is ingegaan, mag worden gebaseerd op de Wet buitengewone bevoegdheden burgerlijk gezag (Wbbbg). Dit heeft het gerechtshof Den Haag vandaag beslist

Avondklok: Dit verschilt per regio. Zo hebben de regio's Valencia/Costa Blanca en Catalonië/Costa Brava een avondklok van 01.00 tot 06.00 uur. Montoro, Estepona en Marbella hebben een avondklok van 02.00 tot 07.00 uur. De avondklok op de Canarische Eilanden en de Balearen is geschrapt. Social Distancing: 1,5 meter: Quarantaine bij aankoms Avondklok en bezoekbeperkingen - Vanaf woensdag 31 maart geldt de avondklok vanaf 22.00 uur 's avonds tot 04.30 uur 's ochtends. Eerder ging de avondklok om 21.00 uur in. Omdat het steeds. Kabinet wil avondklok, minder bezoekers en meer maatregelen tegen corona Kabinet wil avondklok, minder bezoekers en meer maatregelen tegen corona. 20-01-2021 GGD: 'Let op voor vaccinatie-oplichters' GGD: 'Let op voor vaccinatie-oplichters' 20-01-202 Vrienden en ondersteuners van een vrij en democratisch Iran, Vandaag zijn we bijeen omdat het een bijzondere dag is, maar helaas geen dag die positief in onze herinnering zal blijven. Om de histor

Coronavirus COVID-19 Government

 1. g of bij terugkomst in Nederland. Bekijk onze corona maatregelen pagina Portugal of er specifieke quarantaineregels zijn.
 2. Eerste avondklok in ruim 75 jaar: zo was het op straat in Nederland. Een groep van zo'n 150 man heeft zich zaterdagavond 23 januari bij de Binnerotte verzameld als protest tegen de avondklok.
 3. In heel Nederland is het hele weekeinde betoogd tegen het coronabeleid. Winkels werden vernield en auto's in brand gestoken. De invoering van de avondklok.
 4. Minister De Jonge in aanloop naar kabinetsoverleg over avondklok: coronacijfers reden voor aanvullende maatregelen 20 januari 2021, 09:11 Veel landen hebben al een avondklok om corona in te dammen
 5. der steun voor avondklok en eenpersoonsmaatregel na persconferentie over corona. Het draagvlak voor de avondklok is sterk gedaald. Hetzelfde geldt voor de groepsbeperkingen binnen en buiten. Dat blijkt uit onderzoek van EenVandaag onder ruim 21.000 leden van het Opiniepanel, gehouden na de persconferentie van 8 maart. Er is veel.
 6. Misschien heb je er de afgelopen week al eens wat over gehoord: een avondklok. Het werd regelmatig genoemd als het gaat om de aanpak van corona. De regering.
Aruba stelt avondklok in tegen verspreiding corona

Terwijl Frankrijk het voortouw trekt met een avondklok en Nederland de horeca sluit, blijft het (voorlopig) stil in België. Nochtans zou een (lokale) avondklok de curves, die exponentieel stijgen. De basisscholen en de kinderopvang gaan vanaf 8 februari weer open in Nederland. Dat hebben onderwijsminister Arie Slob en minister van Kinderopvang Wouter Koolmees zondag gezegd na corona-overleg

Avondklok gaat vrijdag in, binnenblijven tussen 20

Video: Nederlandse rechtbank oordeelt; avondklok per direct

Corona-update: avondklok en - Sportvisserij Oost

 1. Spanje kiest voor keiharde corona-aanpak: regering wil avondklok tot mei volgend jaar. Spanje wil met een keiharde aanpak het coronavirus de komende winter onder controle krijgen
 2. De avondklok in Nederland is sinds 23 januari van kracht en was verlengd tot 3 maart. Tijdens de eerste nachten kwamen misnoegde Nederlanders op straat en kwam het op verschillende plaatsen tot.
 3. Reden: de opmars van de Britse variant van het coronavirus. Ook deskundigen pleiten voor een avondklok of bezoekverbod om te voorkomen dat de besmettingscurve straks weer razendsnel omhoog gaat.
 4. Als het aan de VVD ligt, blijft de avondklok in stand, gaat de routekaart weer van tafel en gaat Nederland ook Russische vaccins kopen. Dat laatste wil PVV-leider Wilders ook. Het CDA pleit op.
 5. Rutte: Avondklok 'over paar dagen', maximaal 1 persoon op bezoek. Het kabinet heeft aangescherpte coronaregels aangekondigd. Het komt nu met een avondklok en strengere regels rond reizen.
 6. De Nederlandse premier Mark Rutte stelt een avondklok voor om de corona-epidemie in te dijken. 'We moeten het uiterste doen om een derde golf voor te blijven', zei hij. Rutte kondigde woensdagmiddag een verscherping van de coronamaatregelen aan. De meest omstreden ingreep is de invoering van een avondklok, van 20.30 uur tot 4.30 uur

Nederland Coronamaatregelen Strengere maatregelen in Nederland: avondklok, vliegverbod en minder contacten Mark Rutte. Beeld ANP. Om verdere verspreiding van het coronavirus te beperken, wil de. Een avondklok zorgt volgens Muller voor toenemende drukte in de winkels, omdat mensen hun boodschappen niet meer in de avond thuisbezorgd kunnen krijgen, maar ook voor impact op de omzet. Thuisbezorgdmandjes zijn vier keer zo groot als de gemiddelde aankoop in een supermarkt, zegt hij. Ook verwacht Muller veel dichte tijdvakken, omdat.

In strijd tegen corona stelt Antwerpen avondklok in | Het

Avondklok in Nederland mag van het Gerechtshof in Den Haag

 1. Politie Nederland. 29 January · We hebben veel vragen gekregen over hoe het nu precies zit met de avondklok en hoe wij daarop handhaven. In deze Q&A beantwoordt Reinier de meest gestelde
 2. Avondklok in Nederland/NEE!/NEE!/NEE! AVONDKLOK IN NEDERLAND/NEE!/NEE!/NEE! Lezers! Wees alert! het kabinet Rutte eindelijk, na een goed begin en daarna weer halfslachtig optreden [2] besloot common sense te tonen en een harde lockdown af te kondigen [3], die voor drie weken is verlengd, tot en met 9 februari
 3. Nederland krijgt vanaf zaterdagavond te maken met de avondklok. Een nieuwe, onbekende maatregel, maar hoe zit dat in onze buurlanden? De avondklok gaat in om 21:00 uur en duurt tot 4:30 uur de volgende ochtend. Sinds woensdag geldt ook al het dringende advies om nog maximaal één bezoeker per dag te ontvangen. Reden
 4. Als de Tweede Kamer het goedkeurt, komt er een avondklok in Nederland. Hoe gaan we hierop reageren? Twee experts vertellen erover. Hoe meer regels zich opstapelen, hoe onverschilliger mensen worden

Maatschappelijke gevolgen van de coronacrisis in Nederland

Tweet with a location. You can add location information to your Tweets, such as your city or precise location, from the web and via third-party applications Young people born in 2008 invited for COVID-19 vaccination. As of today, the first teens born in 2007 can make an appointment for COVID-19 vaccination by the Municipal Public Health Services (GGDs). The appointment can be scheduled by phone or via www.coronavaccinatie-afspraak.nl

Hoofdpagina » Nederland komt in opstand tegen avondklok. brand gesticht en gewelddadig geprotesteerd tegen de invoering van een avondklok. Meer dan 250 mensen werden opgepakt vanwege de onlusten. Het was een woelig weekend bij onze noorderburen. De invoering van nieuwe maatregelen om de coronapandemie in te dijken, kon rekenen op. De EU overweegt om de zomertijd af te schaffen, maar er is nog geen beslissing genomen. We gaan het zien. Wel wordt vanwege de zomertijd ook de avondklok in Nederland aangepast: vanaf vandaag gaat de avondklok om 10 uur in, in plaats van om 9 uur. We mogen dus een uurtje langer buiten zijn

00:00 Het signeren van het tussenrapport BPOC2020 bij Blue Tiger 03:21 De presentatie van het rapport bij Blue Tiger 05:13 voorbespreken, thuis bij Pieter Kuit 10:25 livestream 1 - Voor het gebouw Kabinet van de Koning en het torentje van de Minister President 15:30 Overhandigen Rapport aan Nederland 20:08 Gesprekken op het Binnenhof 25:15. De Nederlandse premier Mark Rutte heeft in een televisietoespraak een strenge lockdown aangekondigd. Nederland gaat op slot, zei hij. Niet-essentiële winkels moeten de deuren sluiten, het onderwijs moet op afstand verlopen, maar er komt geen avondklok de komende vijf weken In Nederland loopt de avondklok van 21 uur tot 4.30 uur. In die tijd mag niemand nog de straat op zonder goede reden. Tegen de maatregel was er veel protest in het land. Bij de start twee weken geleden was het verschillende avonden onrustig in meerdere steden. Ook de sluiting van de horeca en de niet-essentiële winkels geldt alvast tot 2 maart Ontdek korte video's gerelateerd aan avondklok nederland op TikTok. Bekijk populaire content van de volgende makers: Max Rapmund(@max_rapmund), Terry Petersen(@endoor.tv), Renzo Reinhardt(@zoezyyy), Ruud Smulders(@dieruudsmulders), Laura(@lauralouisaaa). Bekijk de nieuwste video's van hashtags: #avondkloknederland, #avondklokrellen

Tijdelijke regeling landelijke avondklok covid-19. [Regeling vervallen per 03-03-2021.] Regeling van de Minister van Justitie en Veiligheid van 22 januari 2021, nr. 3192465, tot instelling van een landelijke avondklok ter bestrijding van de epidemie van covid-19 (Tijdelijke regeling landelijke avondklok covid-19 De avondklok heeft vermoedelijk weinig tot geen effect gehad op het verloop van de corona-epidemie in Nederland. Dat is de voorlopige conclusie van Sake de Vlas, hoogleraar. 'Corona-noodrem' komt, maar regels avondklok worden minder streng Kort nieuws - 19 april 2021 - Auteur: Redactie Duitslandweb De fracties van regeringspartijen CDU/CSU en SPD zijn het eens geworden over een minder strenge avondklok Kabinet wil officieel avondklok en meer tegen corona. Mark Rutte en minister De Jonge gaven op woensdagmiddag 20 januari een persconferentie. Daarin laten ze weten een avondklok te willen. Het is zwaar en het voelt alsof het alleen maar zwaarder moet. We zijn coronamoe, ik ook, aldus Rutte

Avondklok in provincie Antwerpen om corona te stoppenGrote politiecontrole op avondklok langs de A2 bijWandelen met De Hond - Loko CartoonsTerwijl u naar stompzinnige tv keek, deden de bankenNEEM GEEN SPUIT OFWEL LAAT JE NIET VACCINEREN :: WIJ MOGEN

Netherlands to remain in lockdown until at least 9

'Er is veel draagvlak voor de avondklok. Mensen groeien mee met de maatregel. Nederland. NIEUWS Door corona kan het beeld er in 2020 anders uit zien, maar dat zal van korte duur zijn. Onderzoek naar kans op corona aan boord van vliegtuigen. de avondklok en bezoekbeperking. het effect van versoepelen op de verspreiding van het virus; Door het grootschalig testen in deze locaties en wijk is het percentage positief in Nederland 11,2%. Exclusief de resultaten van het grootschalig testen op deze locaties is het percentage. Kans groeit dat Nederland op 28 april deels uit lockdown gaat: terrassen open, avondklok weg Na urenlang overleg in het Catshuis zondagmiddag is het demissionaire kabinet 'iets positiever over mogelijke versoepelingen op 28 april', meldden ingewijden. Daarmee groeit de kans dat vanaf volgende week de terrassen weer open mogen, de avondklok. Maar - en nu wordt het positiever! - als de besmettingscijfers dalen, is het openen van terrassen en het afschaffen van de avondklok wél eventueel een optie voor de week erna. Vanaf 28 april.

Discussies over avondklok in Nederland en in Spanje om

Coronavirus (COVID-19) Hier staat de laatste informatie over maatregelen van de Rechtspraak met betrekking tot de uitbraak van het coronavirus. Op deze pagina vindt u altijd de laatste informatie. Heeft u nog vragen, bel dan uw advocaat of rechtshulpverlener. Als u die niet heeft, bel dan de rechtbank, het gerechtshof of het bijzondere college. Corona en politiewerk. Het vaccineren gaat hard en de besmettingen dalen. Daarom maken we een grote stap; bijna alles kan weer. Maar dan wel op 1,5 meter afstand. Want de basisregels blijven nog belangrijk. Lees hieronder wat dit betekent voor het politiewerk. Deze informatie is bijgewerkt op 2 juli 2021 Bel 0800 21 17. KVK Coronaloket is tussen 8.30 en 17.00 uur beschikbaar voor je ondernemersvragen. Houd je KVK-nummer bij de hand

Avondklok mogelijk vanaf 22

Verplichte avondklok vanaf zaterdag 23 januari. Met ingang van zaterdag 23 januari 2021 (tot en met woensdag 10 februari) geldt in Nederland een avondklok tussen 21.00 en 04.30 uur.Er zijn omstandigheden waaronder personen wel naar buiten mogen. De meest relevante omstandigheden voor werkgevers en werknemers zijn Avondklok verdwijnt, maar corona-cijfers lopen op: 'Kabinet speelt Russisch roulette Corona-overleg: avondklok blijft, middelbare scholen open. Vanaf volgende week wil het kabinet middelbare scholen in elk geval weer deels openen. Wel blijft de avondklok nog in stad. Dit besprak het kabinet in het Catshuis afgelopen zondag, melden ingewijden. Het is nog niet duidelijk op welke manier het voortgezet onderwijs open gaat De avondklok zal met een uur verlengd worden van 21.00 naar 22.00, vanaf woensdag 31 maart. Dit op dringend verzoek van de burgermeesters. Er blijven twijfels over de avondklok in hoeverre het daadwerkelijk bijdraagt aan het bestrijden van de coronavirus. Doch blijft de avondklok nog steeds van kracht

Het woord hing boven de corona-persconferentie als een zwarte wolk: Avondklok. Het synoniem klinkt nog dreigender: Spertijd. Vooralsnog blijft Nederland ervan gevrijwaard, maar hoe lang nog Groningers vinden de avondklok vervelend, maar als het moet dan moet het. Alles om corona te bestrijden. De meeste besmettingen vinden namelijk nog steeds plaats in de huiselijke kring. Door dit in de avonden in te perken door een avondklok in te stellen, dacht het kabinet op die manier de cijfers naar beneden te kunnen krijgen Eigen verklaring Avondklok 21.00 - 04.30 uur U moet deze verklaring desgevraagd aan een opsporings-ambtenaar kunnen laten zien als u tussen 21.00 uur en 04.30 uu Nederland wordt een politiestaat met avondklok en de enige files staan nog in de teststraat. Zeg maar dag tegen Sinterklaasje en zwarte pieten worden in hun gezicht getrapt. Kerst kan de boom in. Niks geboorte van Jezus, alleen bij de kribbe een kribbige Maria Volgens de krant NRC is de avondklok in Nederland vanaf volgende week woensdag alweer verleden tijd. Volgens bronnen bij NRC maken ontslagnemend premier Mark Rutte en minister van Volksgezondheid Hugo de Jonge dinsdag tijdens een persconferentie bekend dat de avondklok vanaf 10 februari op de schop gaat. Nederlanders moesten sinds 23 januari. Verantwoord reizen tijdens corona. Mijd drukte, maar voel je welkom in de trein. De trein kan weer voor elk reisdoel gebruikt worden. De beperking dat alleen noodzakelijke reizen zijn toegestaan, is komen te vervallen. Als je met de trein reist, bereid je goed voor